Epilasyon kadınlar için vazgeçilmezdir. Epilasyon sizi özel ve güzel hissettirir. Fakat, genelde acılı bir işlem olduğundan dolayı, Kadınlar için epilasyon en büyük problem olmaktadır. Günümüzde gittikçe gelişen teknoloji sayesinde kadınlara pek çok kolaylıklar sunulmaktadır.
Epilasyon Nedir?
Epilasyon hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilmektedir. Bakımlı olmak isteyen insanların vazgeçilmezidir. Genellikle acılı yöntemler vardır fakat, uzun süren bir rahatlık sağlamaktadır. Düzenli bir rutin daha bakımlı cilde sahip olmanızı sağlar.
Başlıca epilasyon çeşitleri şöyledir;
Gibi türlü çeşitleri vardır. Epilasyon yapmak isteyen her insan bu yöntemlerden birisini uygular. İsteyenler daha geleneksel ağda yöntemini tercih edebilirler, fakat günümüzde yeni sistemler daha popülerdir.
İğneli Epilasyon
Bu işlemin uygulanması için öncelikle, epilasyon yapılacak olan bölge alkol ile temizlenir.Sonra incebir epilasyon iğnesi ile kıl köküne girilir, elektrik verilir. Böylelikle kıl kökü tahrip edilir. Önceden jilet ya da tüy dökücü krem uygulandıysa daha acı verici olabilmektedir. Seanslar yüz bölgeleri için haftada 1 uygulanır.
Vücut için 1,5-2 haftada bir tekrarlanmaktadır. Seans süreleri epilasyon yapılan bölgeye göre değişir. Yüz bölgesi seansı 15 dakika sürerken, vücut için birkaç saat veya daha uzun sürebilir. Bu yöntem hamilelere uygulanmamaktadır.
Epilasyon Cihazı
Elektrikli olan bu cihazlar oldukça pratiktir. Diğer yöntemlere göre daha az acı hissedersiniz. İsterseniz uyuşturmak adına, bölgeye önceden buz sürebilirsiniz. Makineyi çalıştırdıktan sonra tüy çıkış yönünün tersine doğru cihazı sürmelisiniz.
Blend Yöntemi
Bu yöntem iğneli yönteme benzemektedir. Yine iğneyle kıl köküne girilip elektrik verilir. İğneli yöntemden tek farkı akımdan sonra yüksek bir frekans uygulamasıdır. Bu yüksek frekans ile, tüy kökünde bir tür sıvı oluşur ve tüyü öldürür. Bu işlemden sonra, ilk 24 saat cilde su ve fondöten değmemelidir. 48 saat boyunca da sabun sürülmemelidir. Hamileler, regl dönemindekiler veya yüksek tansiyon hastalığı bulunanlara uygulanamaz.
Bio-aktif Sistem
Bu sistem farklıdır. Epilasyon yapılacak olan bölgeye 3 gün önceden bitkisel ağırlıklı bir solüsyon olan biodepyl sürülmektedir. Bu sürede asla su değmemelidir. Bu seansta biodepyl sürülmüş bölge sir ağda ile alonor fakat sonra tekrar biodepyl sürülür. Sonra epilasyon makinesinin bob adı verilen başlığı ile bölgeye 15 dakika boyunca masaj yapılır. Bu yöntemin amacı biodepyl ile kıl köklerini zayıflatmaktır. Tüyler gittikçe zayıflar ve 6 ayla 1 yıl arasında tamamen yok olurlar. Seans uzunluğu komple bir vücut için en az 2,5 saat sürebilmektedir.
Foto Epilasyon
Bu yöntemde ışık yoğun bir şekilde deriye verilir ve kıl köklerini yakar. Acıyı hafifletmek adına, epilasyon uygulanacak bölgeye buz sürülür. Sonra özel bir jel sürülür ve ışık verilir. Ten rengi ne kadar koyuysa sonuç alma süresi o kadar uzar. Bu yüzden zencilere uygulanamaz. Önemli olan, tüyün deri içindeki renginin ten renginden koyu olmasıdır. Kesin sonuç 2-5 seans sonrası alınır. Aynı bölgeye 3 hafta aralıklarla uygulanmalıdır. Tedaviden sonra belli bir süre güneşe çıkmak veya bronzlaşmak yasaktır.
Radyo Frekansı
Ses dalgaları ısıya dönüştürülür. Acı vermez. İz bırakmaz. Kesin sonuç alma süresi 6 ay-1 yıl arası sürebilir. Jilet kullanımı veya hormon dengesizliği etkileyebilir.
Lazer Epilasyon
Günümüzdeki en popüler epilasyon yöntemidir. Sadece kıl köküne etki eder. Tüy köküne verilen ışın demeti tüyü kökünden yok etmektedir. Tamamen yok edilmesi için 2-3 defa lazer uygulanması gerekmektedir. Yüz ve koltuk altları için yalnızca 15 dakika yeterlidir.
Lazer epilasyon çeşitleri şunlardır;
Gibi çeşitleri bulunmaktadır. Her yöntemde farklı işlemler uygulanmaktadır.Lazer epilasyon yöntemleri herkes tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Daha etkilidirler.
Q Tetikli Lazer
Katı hal lazeridir. Acısızdır, kolaydır ve çabuk uygulanabilir. Yan etkisi yoktur.
Yakut Lazer
En eski lazer sistemidir. Yüksek enerjili ışınları vardır ve melanin tarafından tutulurlar. Yavaş uygulanır. Mutlaka soğutucu ellik ile beraber kullanılmalıdır.
Alexandrite Lazer
Lazerin dalga boyu 755 nanometredir. Hızlı yöntemdir. Melanin tarafından tutulur. Daha acılıdır. Bazı cilt yanıklarına sebep olabilir.